Concert extraordinar „Vive le funny jazz” 22.09.2013, ora 20.00

afis 2
Spectacolul celor doua interprete se numeste VIVE LE FUNNY JAZZ/ 2 voci-2 piane.
Anca Sigartau este absolventa a sectiei de pian a Liceului de arta „George Enescu”. A studiat pianul cu cea mai importanta profesoara de pian Gabriela Enasescu, a luat lectii de canto cu Magda Ianculescu. Studii de armonie si compozitie cu Richard Bartzer. La 15 ani a participat in Festivalul international G. Enescu -prima editie-alaturi de Ilse Maria Reich-celebra organista din Germania interpretand partitura lui Gretchen din oratoriul Craiasa zapezii de Liana Alexandru.

A sustinut spectacole de musical si opera pe scena Ateneului Roman si a Operei Romane.(Juliet din „Micul Cosar”de Benjamin Britten, Wendy din „Peter Pan”de L. Profeta, Ana din „Cuore”de Carmen Petra Basacopol, Ioana d’Arc in oratoriul” Ioana d’Arc pe rug”-de Arthur Honneger, etc) In 2008 a fost premiata la Festivalul de muzica Mamaia-obtinand premiul Juriului la sectiunea compozitie.

A semnat muzica unor spectacole de teatru (Vreau sa fiu actrita la Teatrul Bulandra, Baloane Colorate, etc). Canta jazz in formatia Summerset Band(cu Calin Grigoriu-chitara, Marius Galea-sax) cu care are concerte in cluburi si diverse festivaluri. Din 2013 demareaza proiectul Ladies Orchestra-alaturi de Manuela Cara.

Manuela Cara (Canada) – provenita dintr-o familie de muzicieni de traditie(fiind fata renumitului dirijor si violonist George Carabulea), a studiat vioara si pianul de la 4 ani, urmand Liceul de arta „George Enescu”sectia vioara. De la 15 ani a inceput sa studieze jazz-ul la clasa renumitei profesoare Florica Orascu, la 16 ani obtine pe scena Festivalului international de Jazz de la Sibiu locul I alaturi de Johnny Raducanu.

Alaturi de Johnny a sustinut concerte in Festivaluri internationale de Jazz din Belgia, Olanda, Franta, Japonia, America-fiind considerata astazi drept una dintre cele mai importante voci ale Jazz-ului. La sfarsitul anilor ’80 emigreaza in Canada- unde se stabileste impreuna cu familia si unde locuieste si in prezent.

In Canada, a inceput colaborarea cu ultimul patriarh al Jazz-ului mondial (mort la inceputul anului acesta), Jancsy Korrossy – ce locuia in Statele Unite. Impreuna au avut concerte si au inregistrat un CD cu Sony Music Franta.

Pret spectacol: 25 lei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s